×

Penana
US
search
登入arrow_drop_down
註冊arrow_drop_down
請使用Chrome或Firefox享受更好的用戶體驗!
  • 作者
    Puan Sara
    Puan Sara
    “Jika ingin menjadi seorang penulis pertama sekali kena membaca, kedua kena membaca, ketiga membaca, keempat membaca dan kelima baru menulis.”

    ― A. Samad Said
    See more
campaign 催更 0
檢舉這個故事
Bidadari Neraka
R
4.0K
34
18
5.0K
9


swap_vert

SINOPSIS

Bidadari Neraka merupakan sebuah novel tentang seorang wanita yang didoktrin oleh bapanya sejak kecil tentang hubungan sumbang mahram  antara bapa dan anak. Bapanya merupakan pengetua di sebuah sekolah agama tetapi mendidik anak perempuan tunggalnya dengan pendidikan seks yang menyebabkan terjadinya sumbang mahram sehinggalah kematian bapanya. Apabila menginjak dewasa, dia mulai tersedar bahawa dia telah diperdaya dan didoktrin oleh bapanya lalu dia pun berdendam dengan semua golongan agamawan yang berpura-pura alim seperti bapanya. Dia tidak mahu hanya dia saja yang rosak dan masuk Neraka, golongan agama seperti bapanya harus ikut masuk Neraka.

Di satu sisi lain, dia turut menganggap apa yang telah berlaku padanya sejak kecil adalah pilihan dan takdir Allah. Dia beriman kepada qada' dan qadar dan menganggap Allah telah memilihnya untuk menguji manusia sebagaimana Allah mengutus Iblis untuk menguji orang-orang beriman. Dia seringkali beranggapan dia akan masuk Neraka seperti Iblis tetapi sebagaimana Iblis, dia tetap mengakui bahawa Allah adalah Tuhan dan tetap beriman kepadaNya baik atau buruk takdir yang telah Dia tetapkan.

"Aku beriman dengan Tuhan yang menciptakan Neraka." - Ustazah Safiyya

swap_vert

X
開啟推送通知以獲得 Penana 上的最新動態! Close